ONSDAG.

Onsdag. Mitt i veckan. En dag närmare helgen, men dock fortfarande långt kvar tills ledigheten. En onsdag ska man vara i Berlin. Köpa öl (så många olika sorter man orkar bära), chips, godis och andra onyttigheter och bege sig till ett hotell. Där sätter man på sina bästaste pepplåtar och börjar tagga. Funderar ut olika finurliga sätt att kyla ölen på, finna att handfatet är den bästa lösningen.
Sjunga högt till låtarna och inse att det faktisk är förbaskat kul att sjunga. Byta om till fina klänningar och ta på skorna med högs klackar. Sminka och kamma håret. Svepa den sista ölen, och sedan dansa hela natten på inrökta indieklubbar i Europas underbaraste stad.
S.

INDIEN.

Förra julen var jag och min familj och hälsade på min farmor som bor i Indien 4 månader om året.
E.

HIMLEN ÄR OSKYLDIGT BLÅ.

Jag dog nästan lite idag i biosalongen. Himlen är oskyldigt blå, var så väldans fin och trevligt. En hemskt bra blandning av alla känslor som finns. Ilska och hat. Rädsla och längtan. Vänskap och kärlek. Och så de sötaste kyssarna man kan tänka sig. Jag grät flera gånger utan att riktigt veta varför. Skrattade också, högt. ÅÅ vad bra den var, så underbar. Jag blev nog lite kär i 70-talet.
S.

VI ÄR ALLA HALVOR TILLS VI HITTAR VÅR ANDRA HALVA.

E.

1000 ORSAKER TILL...

"Det är bara problem med kaffe och kaffedrickarna. Om dom inte får sitt kaffe får dom ont i magen. Får dom det får dom ont i magen. Om dom inte får sitt kaffe får dom ont i huvudet. Om dom får det får dom ont i huvudet. Frasen "nä nu behöver man en kaffe så man blir människa igen" är rätt vidrig. Får man inte sitt kaffe funkar inte kroppen. Får man sitt kaffe är det samma skit. Missbruket är utbrett. Självinsikten låg. Överallt muggarna med dom små locken och dom små små hålen. Överallt ett evigt sörplande. Är det inte för varmt är det för kallt. Är det inte för starkt är det för svagt. Eller har latten bubblor i skummet? Skumlövet kanske ligger snett (under locket)? 35 kronor för en kopp anses rimligt. För kaffedrickarna är vardagen en evig kamp och längtan efter den ouppnåeliga balansen."
www.1000orsakertillhat.blogspot.com
E.

FÅR JAG.

Nu är det sannerligen dags att ta på handskarna igen, känns lite vemodigt. Det enda som kan skydda mot kyla när handskarna har glömts hemma är en pojkes stora hand, som värmer och sprider kärlek. Tänk att få hålla någon i handen kan betyda så mycket, det sprider värme och trygghet i hela kroppen.
E.

IDAG DRABBADES JAG AV EN SÅ STOR LUST ATT SJUNGA MED VÄNNER OCH DRICKA CHAMPAGNE UR FINA GLAS. VARA TAGGAD TILL TUSEN NÄR NATTEN KOMMER OCH DÅ DANSA I HÖGA KLACKAR PÅ EN TRÅNG INDIEKLUBB I STADEN.

S.

MORGON.

Detta fick bli dagens frukost/lunch, skönt att gå upp lite senare och äta en god frukost och lyssna på Håkan Hellström – Jag Ger Dig Min Morgon (I Give You The Morning), för att sedan ge sig iväg och plugga på stadsbiblioteket. I går gick jag en promenad och löven knastrade så härligt under fötterna att jag blev lycklig som ett barn.
E.

I´M A CUCKOO.

Det har varit en fin fin helg, dock inte så produktiv. Men ibland måste man bara låta det vara så också, det mår man bra av. Hoppas på en fin nästa vecka med mycket skratt.
E.

ROMEO OCH JULIA.

Håkan Hellström – precis som Romeo
E.

500 DAYS OF SUMMER.
Min bästa och värsta film. Fin men ändå så förskräckligt hemsk. Har nu bestämt mig för att aldrig se den igen. Aldrig. Men den förblir min favorit bland filmer, i alla fall ett tag till.
S.

CHOKLAD OCH FINT SÄLLSKAP.

Igår var Ellen och jag på Chokladmässan på Nordiska museet.
Vi åt choklad i mängder. Nästan tills vi mådde illa.
Då var det väldans bra att det fanns småbord där det såldes vatten.
Emma och Kim var också där. Kim var så fin i nya glasögon.
Det fanns små cupcakes i olika färger. Otroligt söta.
Årets konditor hade också en monter. Smaskigt.
En annan monter hade choklad med meddelanden.
Efter timmar av konstant chokladintag var kaffe väldans gott.
En otroligt härlig lördag med finfint sällskap.
S.

DANSA.

I helgen ska jag dansa och dricka öl. Så det så!
S.

CIGARETTES AND CHOCOLATE MILK.

Ibland kan jag tycka att en pojke som är så fasligt snygg blir ännu finare och mer spännande när han röker. Hur kan man egentligen tänka något sådant, när den där saken som han håller mellan fingrar gör att livet förkortas för varje bloss som tas. Jag har själv stått där med en cigarett mellan läpparna ett flertal gånger, för att göra mig tuffare än vad jag egentligen är eller så har jag rökt i tron om att det ska dämpa min ångest över pojke som har fått hjärtat att värka. Så många gånger har jag gått ut i rökrutan när jag har varit ute på en klubb, följt efter en vacker pojke, tänt min cigarett och ståt rätt så nära i hop om att få en endaste liten blick som kan leda till fler blickar och kyssar på ett dimmigt dansgolv.
Sen står man där dagen efter och luktar på håret och hela kläderna stinker av röken, då känns det inte så romantiskt och fint som det kändes tidigare. Cigaretter romantiseras mycket i filmer och musik och får saker att bli ännu finare, vilket är sjukt när det egentligen är något som kan leda till döden.
E.

ADJÖ.

Må denna dag vara över nu. Jag orkar inte vara vaken längre. Önskar att morgondagen var här nu och att den blir fin.
Idag har varit en sådan dag där allt gått fel. Jag har inte synkat med resten av världen helt enkelt. Morgonen var urusel och resten av dagen följde dess spår.
När dagen börjar fel, tenderar mystiskt nog resten av timmarna att bli likartade. Småsaker som gör tillvaron ledsam. Någon illaluktande gubbe sätter sig på sätet bredvid i det trånga tåget, och trots stanken behagar inte kroppen flytta sig. Sitter hellre kvar. När man blir utglogg på biblioteket av en flicka som sitter obehagligt när och iaktar varenda rörelse man gör. När det är så kallt att det gör ont att andas, men vantarna ligger kvar hemma. När mamma är bortrest och man så väldans gärna skulle vilja prata med henne. När tårarna rinner och hela kroppen gör så ont under och i huden, och inte vill sluta smärta. När huvudvärken är ett faktum, och tårarna blivit så många att man gissar att värken i huvudet beror på vätskebrist. När man ska sova fast att det inte går för att sängen är för stor och alldeles galet tom. När det känns som att man är den ensamsate på jorden. När man helst av allt skulle vilja ha en kram. Höra en röst säga att man är rätt fin även fast man gör fel och dumma saker.
Då reser jag tillbaka i tiden. Midsommar. Vänner och god mat följt av lekar och skratt. Dricka vin och prata om trevligheter. Nu åker jag. Återvänder, kanske, när morgondagen är här. Adjö.
S.

2 STEG FRÅN PARADISE.

Äntligen äntligen äntligen kom Håkan pojkens nya skiva i brevlådan idag. Den är mycket fin, får blir kvällens pepp musik inför ett besök på debaser i afton. Skönt att få komma bort lite från tenta skrivning och annat.
E.

MUSIK TIPS.

Jag skulle vilja slå ett slag för ett band som alltid får mig på bra humör. Deras knassiga låttexter får det att bubbla i magen av skratt.
Vit Päls – Nu Var Det I Alla Fall Så
E.

HÖST.

Jag minns den där sista kvällen på popaganda. Man kunde riktigt känna hur hösten var här, hur det isade i hela kroppen. Jag ville inte att den skulle komma, det skulle innebära nya krav och åter till gamla vardagsrutiner.
Det var två fina dagar som avlutade en fin sommar, med fina vänner och bästaste musiken.
E.

FRUKOST.

Tänk vad olika en frukost kan vara. Med kaffe eller te. Med müsslie eller flingor. Med ost eller skinka. Äta snabbt eller äta långsamt. Med eller utan tidning. Själv eller med någon man tycker väldans mycket om. I Sverige eller i Mocambique.
S.

SÖNDAGSTANKAR.

Dags att återuppta en forna stil kanske?
Jag till vänster och Lydia till höger.

S.

SÖNDAG.

I går var jag ute en stund och svängde mina lurviga. Det var skönt att få dansa av sig till lite Håkan och andra goda indie dängor. Fröken Jenny bjöd mig på en White Russian, tack fina du.
Detektivbyrån – E18
E.

GOSSAR.

City Series Rennes #2.1 - Popopopop's from KIDAM on Vimeo.

 

E.

EN TILL HIMMEL.

äntligen fredag. den här dagen har varit jobbig och härlig på en och samma gång.
ett seminarium där jag kände mig som 6:e klassare som kollade på några gymnasister som räknade derivata, fast jag hade läst böckerna som disskuterades. många koppar kaffe och försök till koncentration. låtsas läsning påväg till tunnelbanan med ett par välbekanta steg bakom. ett hej. andnöd på en fullproppad tunnelbana.
nu öppnar jag mina armar för hösten, virvlande löv i en knastrig vind.
Carla Bruni – Quelqu'un M'a Dit
Bob Dylan – I Want You
E.

IBLAND BORDE MAN FÅ TA EN DAG LEDIG.

Idag har jag frusit. Hade på mig tre tjocka koftor med det hjälpte inte, kölden fann mig ändå. Jag som annars brukar vara den som är varm.
Idag önskar jag att jag inte hade behövt gå upp ur den varma mjuka sängen i morse, och bara ligga där hela dagen, eller i alla fall halva. Någon dag ibland borde man bara få ta ledigt från livet och ligga kvar i sängen just så där länge man vill. Sedan spendera dagen med att baka bulla och lyssna på fin musik och sjunga med i texterna och även dansa några steg. Äta varma bullar och dricka kall mjölk. Promenera en stund för att sedan gå in och titta på väldans trevliga filmer. Idag önskar jag att jag hade fått ligga kvar i sängen just så länge jag önskar.
S.

KANELBULLENS DAG.

E.

MÅNDAG.


Fint att få sällskap hem från skolan och prata om viktigheter och oviktigheter
Bob Dylan – I Want You
E.

.

Ibland undrar jag om det alltid ska vara så här, eller jag undrar det ungefär varje dag.Ska det alltid vara så att jag är ensam och filosoferar över hur det är att vara kär och umgås med någon man älskar så in i bomben. Kommer jag någon gång få uppleva de där varma händerna slingrade runt min kropp i natten, varma andetag i min nacke som ljuva vindpustar. Hålla en varm hand när vi promenerar längs ett fruset Stockholm. Vakna om morgnarna och mötas av dina vackra ögon som tittar nyvaket på mig, och få den där pirrande känslan i magen. Nu har jag gått i flera år och bara väntat på att kärleken ska slå in, men ju mer jag tänker desto mer avlägsen verkar den vara. Jag försöker intala mig varje dag att den kommer när jag slutar tänka på det. Men det är fullkomligt omöjligt för en sådan som jag, som överanalyserar allt och alla. Det är frustrerande att vara 19 år och aldrig haft pojkvän. Jag känner mig så misslyckad. Jag frågar mig konstant om det är något fel på mig, har jag någon störning? Varför kan jag aldrig få träffa någon som älskar mig för den jag är, och skulle göra allt för att få vara med mig?

Jag ser det redan klart framför mig, hur jag vid 25 års ålder får ta någon förlorare. Han är stor och tjock, men gosig som en björn. Han är den enda som nappar direkt. Han har ölmage och skulle aldrig överge mig. Jag hittade honom på en fotbolls bar, i ett mörkt hörn där han kunde gömma sig från allas förnedrande skratt. Inom sinom tid får vi två fula barn, och jag jobbar heltid på konsum medan Bert ligger i soffan och tippar på kommande fotbollsmatcher.

 

E.


DANSA,FASTÄN.

dansa dansa dansa ska det göras ikväll med fina vänner och underbart dansig musik
E.

VÄNSKAP.

Vänskap är viktigt. Utan mina vänner vore jag halv och tom. Helt tömd. Ibland funderar jag och undrar vad som skulle hänt om jag inte mött de människor som idag är mina absolut närmaste vänner. Som är bland de viktigaste i mitt liv. Kanske hade jag funnit andra vänner, men inga kan på någotvis vara lika fina som de flickor jag älskar och beundrar.
Idag ska vi fira en av mina finaste vänner. Det känns som vi alltid känt varandra, men egentligen träffades vi i sjuan. Jag kommer ihåg första gången jag såg henne, det var dagen då vi började högstadiet. Jag tyckte hon såg så häftig ut, för hon hade sminkat sig. Jag använde inte smink då. Möjligt att jag också var lite rädd för henne. Jag hade rätt; hon var häftig!
Vi har gjort så himlans mycket tillsammans. Skrattat åt interna skämt tills magen viker sig, rest till olika städer och länder, dansat på dansgolv till klockan slagit prick tre. Vi har också, eller främst du, torkat tårar och tröstat och pratat timmar och åter timmar i telefon. Jag undrar hur många dygn vi pratat om man skulle slå ihop alla samtalen?
Idag ska vi fira denna underbara människa som jag kommer sitta tillsammans med på ålderdomshemmet och dricka te och spela Hollywood. Ikväll ska vi dricka drinkar och dansa i höga klackar. Vi ska skratta och krams. Vi ska äta god mat och du ska få fina presenter. Vi ska umgås och det ska bli otroligt härligt. Ikväll ska vi inte ramla hem förens morgonen är här. För idag ska finaste Emma firas!
S.

RSS 2.0