EN RÄTT SÅ KNASIG FILM FRÅN PRAG.

E.


NE DEFINIERAR HÅKAN HELLSTRÖM.

"Hellström, Håkan, född 1974, rockmusiker, sångare och låtskrivare. Efter att ha spelat trummor och bas i grupperna Broder Daniel och Honey Is Cool skivdebuterade Hellström som soloartist 2000 med hitlåten "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och albumet med samma titel. Hans kombination av en särpräglad, oskolad men uttrycksfull sångstil och energiskt lekfulla scenframträdanden har medfört stora framgångar i både Sverige och övriga Norden. Hellström har även givit ut albumen Det är så jag säger det (2002), Ett kolikbarns bekännelser (2005), För sent för Edelweiss (2008) och 2 steg från Paradise (2010)." -  NE.se
S.

NE DEFINIERAR DANS.

"Dans, rörelser till rytm och musik. Dans har utövats av människan på alla kulturnivåer. I dansen vill man ge uttryck för stämningar, framkalla vissa tillstånd eller åskådliggöra ett händelseförlopp. Hos olika folkgrupper har dansen ofta ett praktiskt och religiöst syfte, som att bota sjuka eller öka fruktbarheten. Dansen kan också vara en ren glädjeyttring, en form av underhållning eller en tävlingsform.

Den världsliga dansen i västerlandet har till stor del utvecklats vid hoven. Ett ömsesidigt utbyte har skett mellan folkdansen och överklassens sällskapsdanser. På 1900-talet blev det afroamerikanska inflytandet på europeisk sällskapsdans påtagligt, med danser som foxtrot, charleston, rumba, samba, jitterbug, twist, rock'n'roll och shake. I Asien förekommer ett rikt dansliv, nära förbundet med religionen, t.ex. på Bali. Ur den sakrala dansen har uppstått dansdramer, t.ex. det indiska kathakali. I Thailand har dansen länge förekommit som ett inslag i hovkulturen. Dans är integrerad i Japans klassiska teaterformer no, kabuki och bunraku." - NE.se

S.

NU ÅKER JAG IVÄG.

Nu åker jag iväg. Lämnar stockholm och sedan Sverige. Mitt hjärta blöder av saknad. Tårarna rinner. Längtar (fast att jag istället borde sattsa på att njuta av resan) hem. Hem till mitt hjärta. S.

NE DEFINIERAR NÖRD.

"Nörd, enkelspårig och något löjeväckande person med fanatiskt detaljintresse men förment undermålig social kompetens."

S.

NE DEFINIERAR KUF.

"Kuf, underlig person."

S.

BLOGGTIPS.

Jag brukar läsa Hanapees blogg då och då, det slår mig alltid att hon är modig som vågar vara så kufig i sin blogg. Jag gillar verkligen hennes blogg för hon vågar vara ärlig och skriver sjukt roliga inlägg och lägger upp bilder på sig själv när hon är som grovast. Det är en kvinna som vågar stå för sig själv.
http://hanapee.blogg.se/
E.

RSS 2.0